Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2014-02-07

Ceske Svycarsko - Tjeckien

Ceske Svycarsko är en nationalpark i det bohemiska Schweiz, som för övrigt inte har något att göra med Schweiz som land. Bergsområdet som kallas så ligger i både Tyskland och Tjeckien, sydöst om Dresden.


Området är stort och rymmer många parker och mängder av fantastiska vandringsleder, inom kort skall vi berätta om en annan park i området som delar parkering med parken i dagens inlägg, den parken heter Hrensko. Det duggar som sagt tätt mellan parkerna här och ungefär två mil in i Tyskland hittar man den mäktiga försvarsfästningen i Königstein som vi skrivit om tidigare.





När det gäller Ceske Svycarsko så är det främst själva slutmålet som är grejen, vägen dit är vacker men inte så bedårande som många andra vandringsleder i området, däremot är slutmålet verkligen något extra. Att det dessutom finns en restaurang där gör inte saken sämre. Efter en ganska lång promenad så är det fantastiskt att sitta ner och dricka något gott och njuta av utsikten, platsen bjuder in till att sitta ner länge och prata och koppla av.

Bilderna får tala för sig själva, men missa inte att gå bakom huset och klättra upp en liten bit till så ni får den fina utsikten som bjuds därifrån. Det är där man kan se restaurangen tillsammans med stenbågen, men också en helt enorm panorama utsikt åt andra hållet, vi lyckades inte riktigt fånga det i bild då solen var i ögonen åt det hållet.

För vår egen del kommer vi komma tillbaka till det här området, det finns så mycket mer att se i de Bohemiska Schweitz, både i Tyskland och Tjeckien. Lämnar du södra Sverige med bil tidigt på morgonen så hinner du hit till kvällen, men en natt på vägen är nog att föredra, Berlin skulle passa bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar