Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-10-28

Borgen i Königstein - Tyskland

Den här borgen är något alldeles extra, faktiskt Europas största bergsfästning. Muren runt borgen är 2200 meter lång och är väldigt hög. Stora delar av borgen har en naturligt hög mur på 240 meter, även om berget har slipats till så det är plant, men mot fronten av borgen är muren i stort sett byggd från grunden och är helt enkelt vansinnigt hög!

Första gången borgen nämns i historieböckerna är 1241, men det är på 1700-talet som den blev så magnifik som den är idag. Magnifik, ja, inte på ett gulligt sätt som många andra slott och borgar i Tyskland, den här helt enkelt en byggd på ett sådant sätt så fiender har aldrig ens försökt ta över den. Den har även många gånger varit tillflyktsort.

Den som är intresserad av krigshistoria och fästningsarkitektur kan roa sig länge här, bland annat finns det ett krigsmuseum.

Men, och detta är ett stort MEN! Borgen bjuder på en helt sagolik utsikt, eller snarare hur många fantastiska utsiktspunkter som helst, man kan gå på muren runt hela borgen. Så även om du inte har något större intresse i historia och borgar så kanske att du uppskattar den fantastiska utsikten!

Hela denna regionen bjuder på väldigt vacker natur och är värd att stanna vid några dagar! Det är bara en mil till Tjeckien och nationalparkerna där som också är mycket vackra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar