Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2014-01-20

Stranden Rucica, Pag - Kroatien

Nu går det mot ljusare tider och en del av er har börjat planera lite för sommaren, här kommer ett tips till från Kroatien och från ön Pag som var en av sommarens stora upptäckter. Dagens tips är från en av de finaste stränderna vi besökt i Kroatien, stranden Rucica.

Hit kommer du genom att ta dej genom den lilla byn Metajna och uppför en liten väg som sen leder ner till stranden. Väl framme finns en stor parkering och efter en kort promenad så når du stranden som har en strandbar, i alla fall under sommaren, där kan du köpa glass och dryck. Under vårt besök fanns ingen uthyrning av solstolar, men det är inte omöjligt att det finns under högsäsong, kanske.


Det finns inga hotell eller restauranger i närheten så det är ett utflyktsmål och ganska säkert är det aldrig helt fullt med folk. Men stranden är stor och har fin sten, nästan sand i vattenbrynet. Vyn över bergen är läcker och ovanlig för Kroatien, känns lite som mellanöstern. För den som vill göra ännu ett lite större äventyr av sin utflykt så finns ännu en strand ca 20 minuters promenad bort, den kan ni läsa om här. Den vandringen går genom det smått ökenlika området som är öster om stranden, riktigt häftigt, men glöm inte att ta med vatten!

Det finns lite fler tips på vår blogg från Pag som är en ö vi varmt kan rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar