Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-10-12

Strand nära Metajna, Pag - Kroatien

Ön Pag i Kroatien är som vi tidigare sagt en ö som bjuder på mycket spännande saker och varierat landskap och inte minst, fantastiska stränder! Dagens tips är från en strand som ligger nära staden Metajna, men för att komma hit måste man vandra en bit.
Först passerar man Metajna med bil och tar sig fram på en grusväg som leder ner till en mycket fin strand som heter Rucica, där finns en stor parkering och en strandbar.



För att hitta stranden vi tipsar om idag får man gå över stranden Rucica och upp i bergen på andra sidan och sen gå till nästa bukt. Väl uppe i bergen, eller kullarna så finns en stig, som inte är jättetydlig, men ändå, den finns. Det är inte en jättesvår promenad, barn över 5 år fixar det lätt, tar kanske ca 30 minuter att gå.




När man sen är framme vid stranden lär alla vara rätt sugna på ett dopp! Det är en öde strand så ta med er allt ni behöver, fika och mycket vatten är att rekommendera. Vyerna här är riktigt häftiga, känns som man är någonstans i mellanöstern, väldigt olikt något annat i Europa. På väg hit får man även mycket fina vyer.

Jag kan väl rekommendera att trycka på plats nedan och titta noga på kartan så ni vet vart ni skall, men detta är en rolig och lite annorlunda utflykt, det är inte bara badet som är fint utan vägen dit som gör det till en kul upplevelse!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar