Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2014-01-12

Cesky Krumlow - Tjeckien

Då var det dags för årets första inlägg och vi presenterar en av sommarens stora upptäckter, den mycket charmiga och gamla staden Cesky krumlov i södra Tjeckien. Staden har en stor och mycket välbevarad gammal stadskärna som är upptagen på Unescos värdsarvlista! Staden har över 300 skyddade byggnader som det främsta är slottet som är Tjeckiens näst största. Själva slottet kommer få ett eget inlägg lite längre fram.






Det slingrar sig en flod genom staden vilket ger staden många broar och fina utsiktspunkter. Staden spelar i samma liga som Rothenburg i Tyskland, gillar man den staden kommer man älska denna! Cesky Krumlov är väl lite av en turistfälla, men verkligen värt en dag eller två, det är inte utan anledning turister åker hit! Vi stannande här två dagar och tyckte det var precis lagom, då hinner man gå runt och verkligen utforska, men också slå sig ner och äta och dricka gott utan stress, flera gånger. Att sitta nere vid floden på en av uteserveringarna och ha slottet som utsikt är riktigt trevligt, men också det dyraste alternativet!

När det gäller prisbilden så är det som väntat något högre här än i övriga Tjeckien, men ändå billigt om vi jämför med Sverige. Sen är det såklart stor skillnad att äta och bo i gamla stan eller utanför, men som sagt, överkomligt oavsett. Vi valde att bo på promenadavstånd från gamla stan. 

Tjeckien är ett land som bjuder på vackra städer och vacker natur, titta gärna på övriga inlägg från Tjeckien här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar