Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-12-28

Rothenburg ob der Tauber - Tyskland

Rothenburg är en av Tysklands vackraste städer tycker vi, kanske inte den mest okända pärlan i Europa, men vi vill tipsa om den eftersom att vi verkligen tycker att den är värd att besöka! Vi har gjort många besök här och faktiskt haft det som vår första stopp efter nattkörning från Sverige. Det är en perfekt stad att ta det lite lugnt i efter en nattkörning då man är lite mosig.

1142 byggdes det en borg här och staden började ta form så sakteliga efter det. När man idag besöker Rothenburg så känns det som att gå omkring i en inspelning för en sagofilm. Gamla stan omgärdas till 100% av en mur och av vacker natur, särskilt kring själva floden som heter Tauber. Längs med floden kan vi rekommendera att man tar en promenad och avrundar den vid Gaststätte unter den Linden som vi tipsat om tidigare, verkligen ett skönt ställe att koppla av på.




Kan väl sägas att det finns ett modernt Rothenburg också, men det är gamla stan som man besöker och dalgången vid floden.

Några tips om saker man inte bör missa: Ringmuren kan man gå på, nästan runt hela staden, det måste ju prövas på! Sen ligger det en vacker park på höjden med riktning mot floden. Parken ligger som på en pilspets och har vacker utsikt åt flera håll, härifrån går det att gå ner till floden. Ett annat måste besök är den året runt öppna julpyntsaffären Käthe Wohlfahrt! Den ser liten ut utifrån men väl inne öppnar sig en stor magisk värld! Mitt emot Julpyntsaffären kan man gå upp i ett högt torn och få en fantastisk utsikt över staden.

Det finns mycket man kan säga om Rothenburg, men att utforska staden själv är roligast. Ett sista tips riktat till barnfamiljer är att i det som en gång var vallgraven så finns det flera lekplatser idag, även på flodsidan finns det lekparker, då med vacker utsikt. Så gå gärna ut genom någon liten port och utforska runt murarna också! Sen är det inte mer än 7 mil till Playmobil funpark!

Det är lätt att ta sig hit, det är bara 1 kilometer från motorväg 7 som är flitigt använd av oss Svenskar när vi är på väg söderut. Man kan stanna här 1 dag eller 2, men även ett stopp ett par timmar kan vara givande.

Sist men inte minst kan väl tilläggas att detta är ett mycket populärt resmål i december då staden pyntas högt och lågt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar