Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-24

Gaststätte Unter den Linden - Tyskland

Staden Rothenburg ob der Tauber är relativt känd bland de som bilat några gånger genom Tyskland, men dagens tips får nog betecknas som en gömd pärla. Eftersom det ligger en kort promenad utanför gamla stan så är det lätt att missa det.

I Sverige hade vi kanske kallat detta för ett Café, även om det inte riktigt faller rätt i munnen. Hur som helst, det är en gammal bondgård som ligger precis nere vid floden Tauber. Ägarna hade svårt att livnära sig på bondgården och öppnade istället ett sommarcafé som är öppet april - oktober, ungefär. Det finns stora grönytor, bord och bänkar är utspridda över hela området. Är det hett kan du ta stolen och sätta dej i floden och svalka fötterna och titta på barnen som plaskar runt i det grunda vattnet. Det är väldigt avslappnat och hela stället bjuder in till att dröja kvar och bara njuta. För barnen finns även en sandlåda och en hänggunga, centralt placerat. Du kan köpa pizza och andra enklare måltider, glass, kaffe, öl, listan kan säkert göras längre.



Dom har ingen direkt stängningstid utan de stänger för dagen när kunderna går hem, någon gång på kvällen. Om det är varmt och skönt är det säkert öppet längre, det är vår gissning.
Hit har vi återkommit många gånger och lär göra det igen. Våra barn älskar stället så vi brukar bli kvar en bra stund.  Ett tips är att efter besöket gå över bron och promenera längs floden och gå upp till Rothenburg via en annan bro längre bort.

Du hittar detta nedanför Rothenburg vid floden, men kolla in kartan som du får fram genom att trycka på adressen. Missa inte detta om du besöker Rothenburg ob der Tauber!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar