Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-11-20

Flodbad vid Skradin - Kroatien

Floden Krka är stor och bjuder på flera olika typer av bad.
Kroatien är ett land som erbjuder många olika typer av bad, inte minst i flera av de vackra och rena floderna, en sådan flod är Krka. Det namnet klingar säkert bekant för den som varit i Kroatien några gånger, det är så den vackra nationalparken heter som ligger i floden, den är värt ett besök, helt klart.
Idag tipsar vi om en badplats under en bro på vägen mellan den mysiga staden Skradin och nationalparken Krka. I Skradin finns även en riktig badplats som är fin, även den bjuder på flodbad. Floden Krka är stor och ganska olik de flodbad som finns i Korana och Zrmanja.

Under bron finns en brygga och plats för en del bilar att parkera. Vattnet är djupt, klart och man kan dyka från bryggan, den våghalsige kan hoppa från en avsatts under bron, finns även ett rep att kasta sig ut från.

Här finns ingen kiosk så fika får man ta med sig själv. Men detta kommer helt klart bli en minnesvärd badstund för den som stannar till här, perfekt för vuxna och familjer med barn som är simkunniga och trygga i vattnet. Tonåringar gillar det här stället, de är helt säkert!

För att hitta hit tar man den mindre vägen som går mellan Skradin och Krka, men kolla gärna in kartan genom att trycka på "plats" under detta inlägget!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar