Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-04

Floden Zrmanja - Kroatien

Då var det dags för ännu ett av våra Kroatien tips, det har vi gott om! Detta kanske är ett av de hetaste tipsen, men kanske inte det mest lättillgängliga. Floden Zrmanja bjuder på flera härliga ställen att bada på och väldigt klart vatten. Vattnet är kallt under våren, men borde ha badvänlig temperatur i mitten av juni och framåt, om våren varit fin. Risken är också att det är väldigt mycket vatten på våren och gör det lite läskigt att hoppa i vattenfallen då. Så senare på säsongen är att rekommendera!

Dessa vattenfall är inte jättelätta att hitta och absolut inget du bara springer på, hit kommer man bara om man vet vart man skall. Man kan komma hit från båda sidor av floden, den norra sidan når man via en smal asfalterad väg och sen får man gå ca 500 meter, igenom en "skog". Från södra sidan kommer du via en grusig och lite brant väg. Lämpligt att inte ha en för klen bil och för dåliga däck. Där finns det gott om plats att parkera.

Om du nu övervinner hindret som det är att ta sig hit så bjuds du på mycket vackra vyer och ett sagolikt bad. Du  kan hoppa från flera ställen och olika höjder, ligga i forsarna och bara njuta eller pröva hur stark du är och simma mot vattenfallet och ta dig in i grottan som finns där. Tar man sig hit så ångrar man det inte, men som sagt, kolla in kartan väl och var beredd på att vägen hit inte är jättesmidig. Viktigt att säga är att man måste vara simkunnig för att få någon glädje av detta.

Som det är just nu (2013) så är detta verkligen en gömd pärla och vi skulle tro att det förblir så en tid. Men det finns en risk att området exploateras framöver, vilket i för sig inte behöver betyda att det förstörs fullkomligt, utan att badmöjligheterna breddas. En annan vändning som det kan ta är att det stängs igen. Men just nu är det grönt ljus att åka hit!

Andra flodbad i Kroatien hittar ni här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar