Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-09-21

Adrspach - Tjeckien


Tjeckien överraskade på oss redan första gången vi besökte landet, god mat, vackra städer och fantastiska priser! Vad mer kan man önska, jo, lite fantastisk natur kanske. Här erbjuds faktiskt flera nationalparker med väldigt unik miljö. Vi har tidigare berättat om Ostas som påminner om Adrspach, men parkerna är olika och båda värda att besöka.

Denna park är stor och tar nog 2-4 timmar att går runt, beroende på takt och hur mycket man stannar och fotar, vi fotar mycket så det tog en stund. Att jag (Tomas) sen hittade en hemlig stege och försvann en stund drog ut lite på tiden också.




Hur som helst, dessa klippformationer är helt enkelt enormt häftiga och inte likt något annat vi sett, väldigt spännande att gå runt här och vackert! Lite kuriosa om parken är att den första filmen i Narnia serien spelade in vissa scener här.

Du hittar parken i norra Tjeckien och det finns flera mindre städer ganska nära, där du kan bo, vi bodde i Cerveny kostelec. En mycket trevlig sak är att det är fantastiska priser på restaurangbesök i den här delen av landet. Vill du ha ett riktigt hett tips på en riktigt bra och ruggigt prisvärd restaurang i Cerveny kostelec så hör av dej!

 Karta hittar du genom att trycka på "plats" under detta inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar