Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-21

Ostas, Tjeckien

http://ettstorreeuropa.blogspot.se/search/label/TjeckienI Tjeckien finns flera mycket spännande nationalparker, Ostas är en av dem. När man står nedanför berget ser det inte så mycket ut för världen, onekligen lätt att missa. Men när man väl promenerat upp och kommer fram till Ostas klippformationer så öppnar sig en näst intill magisk värld. Detta är den minsta parken med stenformationer i området och helt klart den minst kända, men jag tycker nog att den var roligast att besöka. Stenformationerna är fantastiska, ser ut som en gammal stad med gränder, grottor och trappor, väldigt roligt för barnen och även oss vuxna att springa runt i. Det finns en välgjord och väl markerad väg man kan gå så man inte missar något.

Utsikten på sina ställen är helt enorm! En annan skillnad är att det kostade inget att gå in här och eftersom parken är mindre än de andra i området så tar det inte hela dan att gå runt heller.

Vi rekommenderar att besöka de närliggande parkerna vid Adrspach och Teplice också, de är alla olika varandra och vi skall nog blogga om dem med. Men för allt i världen, missa inte denna lilla juvel!

Ni hittar den lite norr om staden Police nad Metuji.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar