Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-12-02

Borgen Hohenwerfen - Österrike

Om du reser med bil genom Österrike från Salzburg med sikte söderut, kommer du efter 4 mil plötsligt se Borgen Hohenwerfen på höger sida. Den är mycket iögonfallande och lockar verkligen till att stanna och utforska! För oss tog det ändå 5 år innan vi bestämde att ta av och faktiskt besöka borgen, men vi har pratat om det från första gången vi såg den.

Hohenwerfen var fördigbyggd 1078 vilket gör den till en mycket gammal borg. Som alla gamla borgar har den blivit större med tiden. Det var ärkebiskop Gebhard av Salzburg som byggde den som en strategisk bastion på toppen av en 155 meter hög klippa över Salzachdalen.

Under åren har borgen använts militärt, men också som bostadshus och jaktstuga, även fängelse.

Varför skall man besöka den här borgen då? Anledningar kan vara många, inte minst bjuder borgen på fantastisk utsikt och till skillnad från Borgen Königstein som vi berättade om tidigare så är den här vacker och mer romantisk. På borggården kan man pröva på att gå med styltor och lite andra medeltidslekar. Sen har borgen en gigantisk och till synes komplett Österrikisk vapensamling som sträcker sig över närmare 1000 år, har aldrig sett något liknande, att se den ingår i inträdet. För den som gillar fåglar och falkar i synnerhet så finns en mycket gedigen samling av falkar som funnits på borgen, än idag finns det falkar och på borgen.


Kan väl till tilläggas att det är ett tips att antingen gå upp eller ner, inte ta den snabba vägen båda upp och ner. Du sparar inte bara lite pengar utan du får lite motion också vilket är rätt bra och helt klart får du se fler vackra vyer och natur. Att gå ner kan vara ett tips, eftersom det är ganska brant.



Borgen ligger i byn Werfen, karta hittar du genom att trycka på plats nedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar