Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-11-09

Königstein - Tyskland

Förra inlägget var också från Königstein, men ett annat sådant. Ibland kan det vara lite förvirrande i Tyskland då flera städer många gånger har samma namn. Det gäller att ställa in GPS´n rätt så man inte hamnar i fel stad, det kan bli en tråkigt överraskning! Ett tips till den som bilar i Europa, ha lite koll även på kartan!

Denna lilla stad är kanske inget ställe man åker till för att stanna länge, men ett perfekt stopp på väg ner eller hem från södra Europa. Vi stannande här som första anhalt efter en nattkörning från Småland, där vi bor.

Rothenburg som ligger på ungefär samma bredgrad har vi haft som ständigt första resmål efter nattkörning flera gånger, men nu ville vi se något annat. Königstein ligger strax norr om Nurnberg.

Vi letade efter en mindre och mysig stad som kunde erbjuda lite fin bebyggelse och lättare promenader. Efter en nattkörning är man rätt seg och för mycket intryck och påfrestande grejer orkar man inte med. Så lotten föll på detta Köningstein och det visade sig vara precis vad vi sökte. Det fanns flera restauranger och vandringsleder i höjderna kring staden, även en badplats fanns det vid en naturlig källa.

Finns inte jättemycket att säga annat än att det går utmärkt att spendera en dag eller två här, eller ha det som resmål då man kört på rätt hårt en dag, men ändå har några timmar över för en promenad och lite god mat. Är vädret bra så såg badplatsen ut att vara riktigt mysig! Flera hotell med ok priser finns i Königstein eller i närheten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar