Inlägg efter land

Blekinge (2) Bosnien (1) Danmark (1) England (2) Estland (1) Grekland (2) Ibiza (1) Israel (1) Italien (7) Kroatien (21) Lettland (1) London (2) Malta (1) Polen (8) Sardinien (2) Slovakien (5) Slovenien (6) Sverige (10) Tjeckien (7) Tyskland (6) Österrike (2)
Vill du se större bilder, tryck på dem!

Karta får du fram genom att trycka på namnet på platsen längst ner i inlägget.


2013-08-26

Floden Zrmanja, Muškovci - Kroatien


Kroatien är mest känt för sin kust, men det finns mer än havsbad. Inlandet i Kroatien är verkligen värt att besöka och vi kommer ge flera tips därifrån, vi har även tipsat om floden Korana vid Plitvice, Floden Mreznica och flodbad vi staden Skradin. Dagens inlägg är från floden Zrmanja som bjuder på flera smått sagolika badupplevelser, detta är ett av dom. Denna lilla badplats och camping hittar man nedanför den mikroskopiska orten Muškovci. Här kan du bada i helt ljuvligt klart vatten och dyka från de små forsarna. Det finns även en slänggunga som du kan kasta dig ut i floden från. Så trots att stället är litet kan man göra mycket på ett och samma område, även beach volley erbjuds. Som det syns på bilderna kan man även hyra kanot! Det går utmärkt att ta med sig eget käk, men vi rekommenderar faktiskt att passa på att luncha på den lilla restaurangen som ligger närmast badplatsen. Maten är väldigt billig och god, i alla fall med tanke på hur lite du betalar och att köket inte är mycket större än ett rymligt utedass. De unga servitörerna är mycket duktiga på engelska, väldigt trevliga och har en stor dos humor.
Det som kan nämnas är att floden troligtvis är lite kyligare i maj månad, men borde vara skön att bada i en bit in i juni, såvida det inte varit en kall vår. Detta är ett väldigt skönt och avslappnat ställe och bara ett av flera badställen som finns i floden. Forsränning finns också tillgänglig, med start längre upp.
Du hittar detta badställe nedanför Muškovci, någon kilometer därifrån. Men kolla in kartan som du hittar genom att trycka på plats längst ner i inlägget.

En liten bit härifrån hittar du dessa vattenfall!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar